divendres, 28 de gener del 2011

El carrer Estret

  L’any 1954 s’obrí a la circulació un nou tram del carrer de Torres i Jonama (antic carrer del Sol) que l’enllaçava amb el carrer de Begur. Fins aleshores, el carrer Torres i Jonama arribava al carrer Estret o de Sant Antoni.
  La proposta d’obertura es va fer el 1920, però no havia deixat de ser un projecte. Finalment, el 1952, l’Ajuntament d’Antoni Hernández-Villaescusa i Perxés va decidir repescar la idea, ja que el carrer Torres i Jonama s’havia convertit en una artèria molt important de la vila. Els vehicles procedents del Torres i Jonama que volien anar al carrer de Begur (o al revés), havien de passar pel carrer Estret, que, tot sovint, es col·lapsava, ja que era de doble sentit quan només hi passava un carro. Les «baralles» més recordades són les protagonitzava el que portava el carro de Josep Pla, «Salvi Embustero».
  Josep Pla vivia al carrer Torres Joanama i freqüentava les tertúlies del Fraternal (plaça Nova), així que passava tot sovint pel carrer Estret. La «norma» que hi ha via al poble era que el carro que havia passat la meitat del carrer seria el que continuaria avançant, mentre que l’altre, hauria de recular. Això provocava petits conflictes. Encara es recorden les discussions entre «Salvi Embustero» el xofer de Josep Pla i «El serranillo». 


Núria Anglada Lloveras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada